logo

Fum (2012)

Dues parelles coincideixen en l’hotel d’un país subdesenvolupat, on es veuran obligats a estar-hi reclosos durant tres dies per l’esclat de violència a la zona que ha obligat a extremar les mesures de seguretat fins l’obertura de l’aeroport internacional. La parella madura, un ex diplomàtic i la seva dona, porten anys vivint-hi confortablement i els joves han vingut a adoptar una nena. La trobada posa en evidència els fràgils equilibris d’aquestes existències i els aboca a una espiral de mentides i traïcions.

Humo Cartel

Estrena amb direcció de Josep Maria Miró autor el 18 de desembre de 2013 a la Sala petita del Teatre Nacional de Catalunya. Repartiment: Joan Carreras, Carme Elías, Lluís Marco i Anna Sahun.

Publicat per Arola editors. Pròleg d’Esteve Miralles.

Nominat a millor text als Premis Butaca 2014 i a millor producció en els Premis Max 2014

Fum 014

Fum037

Oberhausen (Alemanya)

Estrena 22 d’abril de 2016 al Theater Oberhausen amb direcció de Bram Iansen i traducció a l’alemany d'Ursula Bachhausen.

Buenos Aires (Argentina)

Festival Internacional de Dramaturgia Europa + América, Teatre El Tinglado -direcció Ana Katz-, Novembre 2014.

Humo Cartel Buenos Aires

  • Lectures dramatitzades

Lectura dramatitzada amb direcció de Luís Luque al Centro Blanquerna de Madrid. Repartiment: Ana Wagener, María Adánez, Miki Esparbé i Pere Brasó. 27 d’abril de 2015. 

Humo Lectura Blanquerna Cartell 1

Lectura dramatitzada amb direcció de Didier Ruiz al Théâtre du Rond-Point (París). Repartiment: Serpentine Teyssier, Charlotte Corman, Laurent Claret i Maxence Vandevelde. Març de 2015.

Text seleccionat a la convocatòria 2014 de la Biblioteca digital Draft.inn entre més d’un centenar de textos espanyols i iberoamericans.

Biblioteca digital Draft.inn

  • Traduccions

  • Humo Traducció al castellà d’Eva Vallines
  • Fumer Traducció al francès de Laurent Gallardo
  • Smoke Traducció a l’anglès de Dustin Langnan
  • Rauch Traducció a l’alemany d’Ursula Bachhausen

facebook | twitter

2015 JOSEP MARIA MIRÓ